Η υπερβολική κατανάλωση ζάχαρης αυξάνει τον κίνδυνο άνοιας,
σύμφωνα με νέα μελέτη. Οι ερευνητές τονίζουν ότι ανεξάρτητα από τη μορφή με την
οποία καταναλώνεται – αναψυκτικά, γλυκά, κέικ κλπ.-, όσοι τρώνε τις μεγαλύτερες
ποσότητες ζάχαρης, διατρέχουν και τον μεγαλύτερο κίνδυνο.
Οι επιστήμονες πιστεύουν εδώ και χρόνια ότι ο ανθυγιεινός
τρόπος ζωής βλάπτει σοβαρά τον εγκέφαλο. Σύμφωνα με την έρευνα που
παρουσιάστηκε πρόσφατα στο Διεθνές Συνέδριο της Ένωσης για το Αλτσχάιμερ όσοι
καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες ζάχαρης αυξάνουν τον κίνδυνο κατά 33%.(Οι ερευνητές άντλησαν πληροφορίες από ερωτηματολόγια
σχετικά με την κατανάλωση ζάχαρης από αναψυκτικά, χυμών και τροφίμων).
Σε μια περίοδο επτά ετών καταγράφηκαν 429 περιπτώσεις
Αλτσχάιμερ σε 2.226 συμμετέχοντες…Όσοι κατανάλωναν 30,3 γραμμάρια πρόσθετων σακχάρων
καθημερινά, είχαν 33% αυξημένο κίνδυνο συγκριτικά με όσους κατανάλωναν την
μικρότερη ποσότητα που ανερχόταν σε 5,8 γραμμάρια.
Είναι χαρακτηριστικό ότι ένα κουτί κοινού αναψυκτικού
(330ml) περιέχει 35g ζάχαρης, δηλαδή περίπου 7 κουταλάκια του γλυκού.
Δέσποινα Κονταξή, Bsc PT, Msc AT, Dsc HM, DO, Hon Phd PT (USA), Hon DL (UK)
Πηγές : www.protothema.gr, https://kontasou.com.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου